Böcek Türleri, Böcek Çeşitleri

Böcekler 8 takıma ayrılırlar: 1 — Zar kanatlılar, 2 — Çift kanatlılar, 3 —Pul kanatlılar, 4 — Kın kanatlılar, 5 — Düz kanatlılar, 6 — Yarım kanatlılar, 7 — Damar kanatlılar, 8 — Kanatsızlar.

ZAR KANATLILAR. — Bu takımdan olan böceklerden en çok tanıdığımız arılar ile karınca toplu halde yaşarlar. Zar kanatlı böceklerin kanatlarının içi damarlıdır. Bu damarlarda hava dolaşır. Arılar sürekli uçarlar. Karıncalarda ise kanat iş görmez; körelmiştir. İşçi karıncaların kanatları da düşer.

ÇİFT KANATLILAR. — Bu takımdan olan böceklerin 2 kanadı vardır. Uçucu hayvanlardır. Bunların içinde karasinek ve sivrisinek herkesin çok iyi tanıdığı böceklerdir. Çevremizdeki hayvanlar içinde sinek (karasinek ve sivrisinek) kadar insanlara yapışan, bıktıran ve zarar verici bir hayvan yok gibidir. Bunlar soğuk yerlerden, en sıcak ülkelere kadar her yerde yaşarlar. Besinlerini emerek alırlar, insanlara, hayvanlara asalak yaşar ve kanlarını emerler.

Bu takımdan olan tatarcık da emici ve insanlara zarar veren bir hayvandır. Okumaya devam et Böcek Türleri, Böcek Çeşitleri

Böcekler, Böcekler Hakkında Bilgi

Böcekler: hayvanlar âleminin en kalabalık sınıfıdır. İnsanların yaşayışında böceklerin önemli yeri vardır. Örneğin arıların balını yeriz. İpekböcekleri bize ipek verir. Karıncalar zararlı böcekleri yiyerek bizi korurlar. Buna karşılık arılar bizi soktuğu zaman sokulan yer şişer ve canımız çok acır. Tahtakuruları, bitler, sinekler kanımızı emer, bize tehlikeli hastalıkları bulaştırırlar. Hamamböcekleri yiyeceklerimize girer, bizi tiksindirir. Daha bunun gibi sürüyle böcek insanların günlük hayatına karışır. Kimi yarar sağlar, kimi zarar verir.

Böceklerin vücut yapılarında en genel özellik 3 çift ayakları olmasıdır. Bacak şekilleri de her birinde ayrıdır. Örneğin, mayısböceğinde yürüme bacağı, çekirgede sıçrayıcı, arıda toplayıcı, peygamber devesinde yakalayıcı, danaburnunda kazıcı bacak tipi görülür. Okumaya devam et Böcekler, Böcekler Hakkında Bilgi